Ge en gåva

Senast uppdaterad 2022.05.22 av Matthias Brian

Vi tackar alla hjärtligt, som vill stödja Mellannorrlands Hospice med en gåva, stor som liten. Varje gåva bidrar till vårt uppdrag att Mellannorrlands Hospice fortsätter att utvecklas och att vara en förebild och ett lysande exempel för vad god palliativ (= lindrande) vård utgör, i vår region och även nationellt. Genom din gåva tillförsäkrar du att Mellannorrlands Hospice fortbestår som en specialiserad palliativ enhet och som kan ge en guldkant i tillvaron för våra gäster. 

Som givare kan du vara säker på att din generositet också går till en klinisk verksamhet av hög kvalitet, med modern och adekvat utrustning, med välutbildad och kunnig personal. 

Har du funderingar eller frågor kring en gåva eller vill du personligen diskutera en gåva eller större donation med oss, är du mycket välkommen att höra av dig via mail donation@hospice.se eller till någon av oss i styrelsen alternativt ringer till 060-53 11 050.

Olika sätt att ge gåvor

  • Engångsdonation med eller utan minnesblad via
    • Swish
    • Bankinbetalning med bankgiro eller plusgiro
  • Återkommande gåvor t.ex. som månadsgivare
  • Testamentera din gåva – mera info längst ner

Engångsdonation

Så här gör du:

  • Utan minnesblad: skicka pengar enligt valfritt betalsätt nedan.
  • Med minnesblad: fyll i samband med inbetalningen också i formuläret längre ner på sidan. Vi skickar minnesbladet då till den anhörig som du anger i formuläret.

Betalsätt:

Swish:

Swishnummer: 1239006578

Banköverföring:

Bankgiro: 900-6578

Plusgiro: 900657-8

Formulär för minnesblad

Att bli månadsgivare via autogiro

Om du vill ge en återkommande donation via autogiro varje månad kan du fylla i formuläret från denna länk. Stort tack för att du vill bli månadsgivare!

Att testamentera till Mellannorrlands Hospice

Att testamentera hela eller delar av sin kvarlåtenskap till Mellannorrlands Hospice innebär ett meningsfullt och djupt uppskattat bidrag till vårt arbete för en värdig vård i livets slutskede.

Genom att upprätta ett testamente kan du förmedla ett budskap som lever kvar och gör skillnad i vårt fortsatta arbete för en god palliativ vård i Mellannorrland. Vi är djupt tacksamma för de gåvor som vi får från personer som valt att skriva in Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice i sitt testamente.

Tänk på att det är din vilja som ska gälla – ingen annans. Det är viktigt att du själv i lugn och ro tänker igenom ditt testamente utifrån från vad du själv vill och önskar bidra till.

Kom ihåg att ditt testamente måste vara skriftligt, daterat och signerat av dig och din namnteckning ska bevittnas av två fysiskt närvarande icke jäviga personer samtidigt. Testamentet kan vara skrivet för hand eller på dator, huvudsaken är att det är klart och tydligt. Vi rekommenderar starkt att du rådgör och ev tar hjälp av en familjejurist eller liknande om du vill upprätta ett testamente.

Viktigt att vi i ett testamente anges som Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice, helst även inklusive vårt organisationsnummer 889202-7114.

Vi är kapitalvinstbefriade vid försäljning av t.ex. aktier. Om du funderar på att testamentera värdepapper är det därför viktigt att värdepapper inte säljs av dödsboet.